fbpx

Gaatjes prikken

Kom gaatjes prikken in de Saitee store!

Wist je al dat we in onze Saitee store gaatjes prikken? Hoe leuk?! We hebben ondertussen al 1000en gaatjes geprikt bij jong en oud! Want zeg nou zelf: wie is er nu niet dol op mooie oorbellen? Keer op keer worden we weer enorm enthousiast als we iemand blij maken met een extra gaatje! Bij Saitee prikken we gaatjes die door de oorlel gaan, dus ook 2e, 3e en 4e gaatje, en we prikken zelfs in plat kraakbeen! Uiteraard hebben we hiervoor een vergunning van de GGD! Ben je 12 jaar of ouder? Dan ben je van harte welkom voor een kraakbeen-piercing (helix piercing). Ben je nog geen 12? Dan kun je in de meeste gevallen bij ons terecht voor een tweede, derde of vierde gaatje. We prikken ook gaatjes bij jonge kinderen, er is geen minimumleeftijd. Ben je 16 jaar of ouder? Dan hoef je geen toestemming van ouders of voogd te hebben. Ben je jonger? Dan MOET er een ouder of voogd mee om een toestemmingsformulier te ondertekenen.

We prikken elke dag, zonder afspraak! Moet je een stuk rijden naar de winkel? Of kom je met een kind? Mail of bel ons om zeker te weten dat je terecht kunt. We kijken samen met jou naar het type gaatje dat je zou willen, en bepalen de perfecte plek. Kies je voor symmetrie? Of ga je voor stoer asymmetrisch? Jij bepaalt, en pas als jij tevreden bent gaan we prikken.

Wil je een kraakbeen-piercing? Dat kan ook bij ons! We hebben een vergunning van de GGD. We piercen helix en neusvleugel. We staan geregistreerd op de site van de Rijksoverheid dus je kunt met een gerust hart bij ons terecht voor dat extra gaatje in je oor of die leuke neus piercing! Een oorbel in je kraakbeen kost bij Saitee €33,50 per stuk (inclusief nazorg instructies voor kraakbeenpiercings), een neus-piercing kost €36,50

Bij Saitee kun je al gaatjes in je oorlel prikken vanaf €24,- per paar. Je betaalt voor het sieraad dat je gekozen hebt bij ons, het piercen doen we gratis. We hebben speciaal voor jou een mooie selectie aan steriel verpakte zweerknopjes. Van subtiele bolletjes tot een bloemetje of knopje met Swarovski, we hebben het allemaal. Zo weten we zeker dat er altijd een zweerknopje bij zit dat jij mooi vindt… Vind je het toch best wel spannend? Neem een kijkje op onze Instagram en bekijk alle filmpjes over gaatjes prikken even op je gemak. Zo zie je dat het eigenlijk best wel meevalt 😉

TIP: we prikken de gaatjes bij jonge kinderen op verzoek tegelijk! Zo is het minder spannend en is er maar 1 ‘schrik-momentje’. Hoe fijn is dat?! De meiden van Saitee zijn zó goed op elkaar ingespeeld dat we altijd een mooi en symmetrisch resultaat krijgen. Wil je graag dat we de gaatjes tegelijk prikken? We raden dan aan vooraf even telefonisch te checken of er 2 collega’s aanwezig zijn, om teleurstelling te voorkomen.

Nadat de gaatjes hebt geprikt zijn het heel belangrijk om het goed te gaan verzorgen. Een gaatje staat natuurlijk gelijk aan een klein wondje en daarom is een goede verzorging van belang! Je kunt voor €2,95 reinigende en verzorgende druppeltjes kopen waarmee je dagelijks twee keer kan druppelen. Dit doe je voor het slapen en ’sochtends na het douchen. Draai NIET aan het zweerknopje maar blijf er juist zoveel mogelijk vanaf. Zo zorg je ervoor dat er geen schadelijke bacteriën bij kunnen komen. Wil je meer weten? Stuur een Whatsapp (0649680184) of bel met de winkel (0226702621).

Het dragen van echt zilveren oorbellen na het gaatjes prikken…

Ben je toe aan een nieuw oorbelletje? Bij Saitee shop je een uitgebreide collectie aan echt zilveren oorbelletjes die geschikt zijn om te dragen na het prikken van gaatjes! Deze oorbellen zijn ook geschikt voor kinderen die willen wisselen 🙂 Naast alle knopjes vind je ook fijne ringetjes in verschillende maten, heel handig voor als je bijvoorbeeld meerdere gaatjes hebt… Naast zilveren sieraden voegen we ook steeds meer goud toe aan de webshop. Deze oorbellen zijn gemaakt van echt zilver met daarover een laagje echt goud (18 karaat). Perfect voor als je team goud bent en net gaatjes hebt laten prikken! Klik hier om alle oorbellen van Saitee te shoppen!

Hoe verzorg je geprikte gaatjes in je oren?

Wat enorm belangrijk is: goede hygiëne! Lijkt logisch, maar we zien vaak dat mensen direct na het prikken het oorbelletje aanraken… Niet doen! Raak het zo min mogelijk aan, en als je het aanraakt is het erg belangrijk van te voren je handen goed te wassen, het liefst met een desinfecterende zeep zoals Unicura of Dettol. 2x per dag (in de ochtend en avond) een druppetje kamille-sept (bij ons in de winkel te koop) is voldoende. Heb je een 3e of 4e gaatje laten prikken? Dan adviseren we om het extra goed te verzorgen. Koop een zeeppompje van Unicura of Dettol handzeep. Was je handen schoon. Nadat je je handen hebt gewassen maak je een sopje en daarmee was je je oorlel én je oorbel. Laat het een paar tellen inwerken en was het daarna met je oor onder de stromende kraan goed weg. Let er op dat er geen zeep-resten achter blijven. Daarna kun je er eventueel nog een druppeltje kamille-sept op doen!

Wat te doen als je gaatje toch is gaan ontsteken?

Vervelend, een ontstoken oor-gaatje… We raden je te allen tijde aan om de oorbel er in te laten zitten, als je de oorbel er uit haalt groeit de huid dicht maar kan de viezigheid er niet uit. Als je gaatje gaat ontsteken moet je er een paar dagen extra goed voor zorgen, zoals hier boven omschreven: wassen met Unicura (of andere anti-bacteriele zeep) en goed schoon houden. Doe bijvoorbeeld extra vaak een schoon sloop om je kussen. Een droog gaatje geneest beter, dus laat het zoveel mogelijk luchten en vermijd lang douchen, zwemmen, sauna… In het geval van een bacteriële infectie is het wat gecompliceerder: dan is het het beste om even contact op te nemen met de huisarts. We raden je in de meeste gevallen aan de piercing in te laten zitten.

Oei, een kraakbeen-bultje…

Heb je ineens een bobbeltje naast je piercing? Zeer waarschijnlijk is het een kraakbeen-bultje. Niet te erg van schrikken: ze gaan uiteindelijk vanzelf weer weg. Twijfel je? Je mag altijd even contact met ons opnemen, dan kijken we er samen met jou naar. We zijn er tenslotte óók voor nazorg advies!

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl