Gaatjes prikken en prik-angst!

Gaatjes prikken en prik-angst!

Yes, blog nummer 2! Ik heb een lijstje in mijn telefoon gemaakt met leuke blog-onderwerpen, die bij mij en bij Saitee passen. Deze gaat over gaatjes prikken. En mijn angst voor naalden. Ja, je leest het goed, ik vind naalden vreselijk! Je zou het misschien niet verwachten als je naar me kijkt (tattoos en oren vol gaatjes), maar ik vind piercen, bloedprikken en vaccineren echt afschuwelijk. 

Angst voor naalden...

Een tattoo laten zetten is in mijn ogen anders, naald-technisch gezien wat oppervlakkiger ofzo. Dus daar draai ik mijn hand inmiddels niet meer voor om. Een gaatje laten zetten daarentegen, poeh, liever niet! Mijn oren zitten voor mij nu ook vol. Ik heb links en rechts 4 gaatjes en rechts 2 helix piercings. Alhoewel ik een daith en conch piercing echt prachtig vind, waag ik me er niet aan. Die zijn me dan toch even te spannend... Zo jammer! 

Omdat ik weet hoe het is om een naalden-angst te hebben kan ik me goed inleven in klanten die het spannend vinden. Kinderen, maar ook volwassen. Het is niet gek als je met zweethandjes bij ons op de stoel komt zitten, en we vinden het ook echt niet erg om er lekker even de tijd voor te nemen. We stellen je met alle liefde op je gemak en vertellen je stap voor stap wat we gaan doen. Werkelijk álle klanten die een nieuwe piercing hebben laten zetten bij ons zeggen achteraf 'Oh joh, was dit het? Dat viel me echt alles mee!'. Op onze Instagram pagina bij de highlights staan veel filmpjes van de gaatjes die we zetten. Leuk om eens te bekijken!

Free hand piercen vs. push through piercen

De meeste gaatjes in mijn oren heb ik bij ons in de winkel laten zetten, met het Studex 75 systeem. En dat is echt perfect. Het zit er in 1 simpele handbeweging in, een fractie van een seconde. Gaatjes en zelfs helix: je voelt er bijna niets van. Met dit systeem mogen wij helaas geen andere piercings dan in de oorlel en helix zetten, anders had ik het wel geweten: dan zaten die daith en conch piercing er zeker in!

Ik heb 1 helix laten zetten bij een piercer, de andere hebben we zelf gedaan. Een mooie vergelijking van 2 verschillende technieken, en echt een wereld van verschil. De piercing die ik bij de piercer liet zetten vond ik echt heel vervelend en pijnlijk. Het duurde lang voordat deze goed genezen was en is zelfs na ruim 6 jaar nog wel eens gevoelig. De piercing die we zelf hebben gezet heelde snel, en voel ik al lang niet meer. Niet ten nadele van piercers: dat zijn echte vakmensen en die kunnen piercings zetten die wij niet mogen doen. Maar een simpele helix kan perfect met dit systeem. Uit onderzoek van het UMC Utrecht is gebleken dat het een fabel is dat je beter kunt laten piercen bij een piercingshop. Het is vooral belangrijk dat het gebeurt met een steriele en scherpe naald, en dat de hygiëne regels van de GGD worden nageleefd. En dat doen we bij Saitee natuurlijk! De piercing sieraden die we gebruiken zijn steriel verpakt en zijn naast dat ze vlijmscherp zijn ook nog eens super dun. Na ruim 5,5 jaar piercen en 1000en klanten verder kan ik met een gerust hart zeggen dat dit systeem echt perfect is voor de oorlel en helix.

Pietje-precies

Toen ik nog geen winkel had en een nieuw gaatje wilde ging ik naar de juwelier in Schagen. De vrouw in de winkel zette stipjes, en control freak als ik ben wilde ik die even checken. Ik vond ze scheef zitten, niet mooi. Na 3x wegpoetsen en opnieuw zetten zei ik 'mag ik de stipjes zelf zetten?' dat vond de vrouw een beetje gek, maar ik dacht 'ja hallo, het zijn míjn oren!'. Uiteindelijk mocht het, en ben ik nog steeds heel blij met de gaatjes. Als sieraden liefhebber kijk ik automatisch meteen naar de sieraden die iemand draagt, en dus ook naar oor-gaatjes. Een mooi rijtje piercings, maar soms ook heel scheef gezette gaatjes. Regelmatig komen er klanten binnen die niet blij zijn met de plek waar de gaatjes gezet zijn. Dan hebben ze die gaatjes elders laten zetten, soms al jaren geleden. Vaak kunnen we daar wel wat mee! Gaatjes die er al langer zitten zullen niet meer dicht groeien, maar we kunnen meestal wel een nieuw gaatje naast het scheve gaatje zetten. Samen kijken we dan hoe we het oude gaatje met een bepaald soort oorbel kunnen verbergen. Het fijnste is natuurlijk om het gaatje meteen op een mooie plek te zetten, en dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij Saitee zijn we allemaal pietje-precies: we zetten met veel aandacht de stipjes voordat we gaan piercen, we meten en laten jou meekijken. Pas als we tevreden zijn, en jij ook, gaan we de gaatjes zetten. 

Gaatjes prikken bij kinderen

Gaatjes zetten doen we bij alle leeftijden. Dus ook bij babies. Er is geen minimum leeftijd dat dat mag, dus wij laten deze keuze bij de ouders. Bij jonge kinderen kan het fijn zijn als er 2 gaatjes tegelijk gezet worden, dan is er maar 1 schrik momentje. Dit kan in principe altijd op zaterdag. We raden je wel aan om vooraf even te bellen, zodat je zeker weet dat we met 2 collega's aanwezig zijn. Ik weet nog heel goed dat we bij onze dochters Sien en Saar gaatjes lieten zetten, ze waren toen denk ik een jaar of 4. Ik vond het best even spannend, Sien en Saar overigens niet, haha! Het gaatjes prikken zelf ging vrij kortaf en zakelijk. Ik vond dat niet fijn, ik had er liever een speciaal momentje van gemaakt. Er werd niets verteld, stipjes kon ik niet even checken. Niet echt een fotoboek-momentje. Met deze ervaring besloot ik dat wij dat anders doen. Willen opa en oma mee? Prima! Graag op schoot bij papa en mama die het gaatjes zetten filmt? Dat kan natuurlijk. Knuffel er bij? Filmpje op de telefoon kijken? Allemaal goed. We gaan er voor dat gaatjes zetten een leuk moment is, waar kindjes met een fijn gevoel op terug kijken.

Zonder afspraak

Denk je nou 'dat wil ik wel!' dan wil ik je bij dezen van harte uitnodigen om eens bij ons langs te komen. Voor informatie of natuurlijk om meteen gaatjes te laten zetten! Je bent elke dag dat de winkel open is welkom zonder afspraak. Dus als je zin hebt in een spontane actie: we got you! Op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei geven we in de winkel 20% korting op alle oorbellen en op gaatjes prikken! Dit doen we anders nooit, dus grijp je kans! Online shop je t/m zaterdag 11 mei alle oorbellen met 20% korting met code 'EARDAYS' Liefs Sijtje 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.