Werking van edelstenen

Elke edelsteen heeft zijn eigen, unieke werking op lichaam en geest. Daardoor zijn edelstenen en sieraden met edelstenen prachtige cadeaus. Lees hier onder welke werking de stenen die wij veel gebruiken hebben. Zoek je iets speciaals? Mail ons dan, we denken graag met je mee!

 • paars amethist edelsteen getekend
   

  Amethist

  Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je bv. verslavingen te onderkennen en  aan te pakken. Amethist is goed tegen zorgen en werkt tegen verkrampingen van nek en schouders. Samen met bergkristal en rozenkwarts vormt amethist de gouden driehoek: deze stenen creëren een harmonieuze sfeer in huis.

  Amethist sieraden
 • blauw aquamarijn edelsteen getekend
   

  Aquamarijn

  Aquamarijn heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het helpt je in the flow komen en in het moment leven. Ook bevordert het uiten van je mening en je gevoelens. Het zorgt voor een heldere geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Aquamarijn is heel geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie.

  Aquamarijn sieraden
 • groen aventurijn edelsteen getekend
   

  Aventurijn

  Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers.

  Aventurijn sieraden
 • bergkristal edelsteen getekend
   

  Bergkristal

  Bergkristal is een steen met een grote geneeskracht. De steen reguleert energie, geeft energie en absorbeert energie: net wat je nodig hebt! Bergkristal bevordert de concentratie en helder denken. Het werkt positief op het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Samen met rozenkwarts en amethist vormt het de gouden driehoek, de perfecte combinatie!

  Bergkristal sieraden
 • oranjerode carneool edelsteen getekend
   

  Carneool

  De prachtige oranje carneool werkt opbeurend, motiverend en geeft zelfvertrouwen. Carneool trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en praktisch op te lossen. Een mooie steen voor bij examens! Het beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede. De steen bevordert de vruchtbaarheid: een mooi en symbolisch cadeau voor iemand die graag zwanger wil worden.

  Carneool sieraden
 • groen blauwe chrysocolla edelsteen getekend
   

  Chrysocolla

  Chrysocolla zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Als je weinig energie hebt en je futloos voelt, werkt het activerend, geeft kracht en zet aan tot handelen. Als je nerveus of gespannen bent werkt de steen kalmerend en verlicht overprikkeldheid en stress. Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen.

  Chrysocolla sieraden
 • groene chrysopraas edelsteen getekend
   

  Chrysopraas

  Chrysopraas werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het vermindert afhankelijkheid van de liefde en goedkeuring van anderen (en daardoor jaloezie en liefdesverdriet) en gaat dwanggedachten en dwanghandelingen tegen. Het vermindert slaapproblemen en nachtmerries en claustrofobie. Chrysopraas stimuleert een positieve houding, acceptatie en vertrouwen in jezelf.

  Chrysopraas sieraden
 • gele citrien edelsteen getekend
   

  Citrien

  Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen.

  Citrien sieraden
 • paarsrode granaat edelsteen getekend
   

  Granaat

  Deze prachtige, dieprode steen geeft kracht, energie, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen en kan je helpen in crisissituaties. Granaat bevordert hoop, moed, optimisme en levensvreugde. Door deze steen bij je te dragen versterk je je eigen creativiteit en het helpt nieuwe oplossingen te vinden voor lastige situaties. Een fijne positieve steen voor iedereen.

  Granaat sieraden
 • grijze hematiet edelsteen getekend
   

  Hematiet

  Hematiet helpt je bij jezelf te blijven en om zelf je geluk te bepalen. Het kan timide personen ondersteunen en zelfrespect, zelfvertrouwen en wilskracht vergroten. De steen verbetert het geheugen en de concentratie: een mooie steen om bij je te dragen tijdens bv. een examen. Het versterkt de wilskracht en is daardoor een nuttige steen om van verslavingen af te komen.

  Hematiet sieraden
 • blauwe ioliet edelsteen getekend
   

  Ioliet

  Ioliet is een spirituele steen en stimuleert inzicht en kennis. Het helpt je ontdekken wie je bent en geeft je de kracht om jezelf te zijn. Het bevordert onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en vermindert hiermee problemen met afhankelijkheid (van zowel van stoffen als mensen) en verslavingen. Hierdoor bevordert de steen ook gezonde en gelijkwaardige relaties.

  Ioliet sieraden
 •  

  Koraal

  Van deze mooie rode kleur word je toch meteen vrolijk? En dat is precies wat koraal voor je doet: het geeft levensvreugde, kracht en energie. Naast dat de steen energie geeft beschermt het je ook tegen negatieve energie. Koraal versterkt de liefde: liefde die je kunt geven aan een ander, maar ook zelfliefde. En laat dat laatste nou iets zijn waar we soms te weinig van hebben, dus gun jezelf een sieraad met koraal!

  Koraal sieraden
 •  

  Kyaniet

  kyaniet is een spirituele steen die kalmeert en evenwichtig maakt. Het bevordert spontaniteit, communicatie en vergroot het empatisch vermogen. Deze steen heeft een positief effect op het dag-nachtritme. Werk je onregelmatige diensten? Draag dan kyaniet en je hebt minder last van een verstoord ritme. Helpt ook goed tegen reisziekte en jetlags!

  Kyaniet sieraden
 • grijsblauwe labradoriet edelsteen getekend
   

  Labradoriet

  Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen, fijn om te gebruiken als je gaat mediteren. Het beschermt tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen.

  Labradoriet sieraden
 • blauwe lapis lazuli edelsteen getekend
   

  Lapis lazuli

  De prachtige blauwe steen lapis lazuli maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties. Ook heeft het een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress.

  Lapis lazuli sieraden
 • paarsroze lepidoliet edelsteen getekend
   

  Lepidoliet

  Lepidoliet werkt beschermend, kalmerend en reinigend. De steen stimuleert onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei. De steen bevordert innerlijke rust en helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken. Het helpt je bij het behalen van al je doelen.

  Lepidoliet sieraden
 • wit blauwe maansteen edelsteen getekend
   

  Maansteen

  Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij PMS, klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn.

  Maansteen sieraden
 • groene malachiet edelsteen getekend
   

  Malachiet

  Malachiet beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige (vriendschappelijke) relaties. De steen is met name heel geschikt voor vrouwen omdat het een positieve werking heeft op de vrouwelijke geslachtsorganen, (pre)menstruele klachten en ondersteunt bij een bevalling.

  Malachiet sieraden
 • zwarte onyx edelsteen getekend
   

  Onyx

  Deze mooie steen is vaak zwart maar de groene variant is ook práchtig! Onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen.

  Onyx sieraden
 • roze opaal edelsteen getekend
   

  Opaal

  Opaal wordt gezien als een 'steen van de hoop', die optimisme en enthousiasme aanwakkert. Opaal is bekend om zijn vermogen om de innerlijke wereld van emoties en gedachten te versterken, wat kan helpen bij het onthullen en begrijpen van diepere gevoelens. Deze steen ondersteunt ook de persoonlijke ontwikkeling door het bevorderen van zelfinzicht en het helpen bij het loslaten van remmingen. In spirituele kringen wordt opaal gewaardeerd voor zijn beschermende eigenschappen, waarbij het dragen ervan kan helpen om negatieve energie af te weren en emotioneel evenwicht te bevorderen.

  Opaal sieraden
 •  

  Pyriet

  Pyriet is een steen die je mentaal sterker kan maken: de steen heeft de kracht om inzicht te versterken en bevordert zelfkennis. Draag pyriet bij je en versterk zo openheid en eerlijkheid naar jezelf toe. Zo leer je om (nog meer) tevreden te zijn met jezelf en om jezelf te accepteren zoals je bent, met al je goede en minder goede eigenschappen. Het mag er allemaal zijn! Zit jij veel in je hoofd? Wil je minder overdenken en piekeren? Meer mindful in het leven staan? Dan kan pyriet je helpen met het creëren van rust en kalmte. Het is daarom ook een goede steen voor bij meditaties. Pyriet versterkt bovendien de aarding: een fijne combinatie!

  Pyriet sieraden
 • roze rhodoniet edelsteen getekend
   

  Rhodoniet

  Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar. Ook in geval van ruzie en conflicten kan rhodoniet zeer bevorderlijk werken. Het helpt vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap.

  Rhodoniet sieraden
 •  

  Robijn

  Robijn maakt vrolijk, laat je actief en gemotiveerd in het leven staan én vergroot spontaniteit. De steen geeft energie en maakt minder futloos, een positieve steen voor als je oververmoeid bent of last hebt van een burn-out. Een fijne steen voor creatievelingen want het verhoogt de concentratie maar verrijkt tegelijkertijd je fantasie! Als daar geen mooie dingen uit voortkomen... Robijn wordt gezien als de steen van de zon: het vertegenwoordigt liefde, hartstocht en innerlijk vuur. Het versterkt passie en maakt liefde hartstochtelijker.

  Robijn sieraden
 • grijsbruine rookkwarts edelsteen getekend
   

  Rookkwarts

  Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen. Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht. Het kan tevens helpen bij het stoppen met roken en andere verslavingen.

  Rookkwarts sieraden
 • roze rozenkwarts edelsteen getekend
   

  Rozenkwarts

  Rozenkwarts is de steen van de liefde en vriendschap. De steen trekt liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert eigenliefde en zelfacceptatie. Het werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s. Samen met bergkristal en amethist vormt Rozenkwarts de gouden driehoek. De combinatie van deze drie stenen draagt bij aan een fijne harmonische sfeer in huis.

  Rozenkwarts sieraden
 • blauwe sodaliet edelsteen getekend
   

  Sodaliet

  Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens.

  Sodaliet sieraden
 •  

  Tanzaniet

  Tanzaniet is een prachtige paars-blauwe steen met een fijne werking. Het zorgt dat je dicht bij jezelf blijft staan: durf je eigen pad te bewandelen zonder je teveel aan anderen aan te passen. Jij mag er zijn en het is meer dan okee om van jezelf te houden! Tanzaniet heeft de kracht om negatieve energie om te zetten in positieve energie. En als dat nog niet genoeg is: creativiteit wordt versterkt, de steen werkt ontgiftend en helpt bij mediteren.

  Tanzaniet sieraden
 • bruine tijgeroog edelsteen getekend
   

  Tijgeroog

  De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven. Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen.

  Tijgeroog sieraden
 •  

  Turkoois

  Turkoois is een zuiverende en beschermende steen. Het brengt evenwicht: de steen kan voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij oververmoeidheid. Ook bevordert het creativiteit en kan helpen bij het oplossen van problemen.

  Turkoois sieraden
 •  

  Zoetwaterparel

  Zoetwaterparels staan er om bekend dat ze vervelende hooikoortsklachten kunnen verminderen. De zuiverende energie van de parel zorgt voor rust en vrede. Het zorgt er voor dat je stress en negatieve energie los kunt laten en brengt emotionele balans.

  Zoetwaterparel sieraden
 •  

  Zonnesteen

  Dit vrolijke steentje werkt positief op de stemming en stimuleert levensvreugde, optimisme, een goed humeur en een positieve kijk op het leven. Het versterkt je gevoel voor eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zonnesteen verwarmt: het is een fijne steen om de seizoensgebonden gemoedstoestand te verbeteren. Zeg maar dag tegen die winterdip! Het laat je de zin van het leven zien en zorgt dat 'de zon weer gaat schijnen'. Een super steen voor iedereen die even een duwtje in de goede richting kan gebruiken.

  Zonnesteen sieraden

 • Het geven van een cadeautje met een speciale betekenis…

  We hebben in de webshop van Saitee heel veel mooie cadeautjes. Cadeautjes die mooie betekenissen hebben voor elk bijzonder moment. Of je nu op zoek bent naar een verjaardagscadeautje of een kleinigheidje, we hebben het allemaal! Doordat we bij sommige sieraden edelstentjes verwerken krijgen de armbandjes en kettinkjes een extra betekenis. Elke edelsteen heeft zijn eigen unieke betekenis. Zo gebruiken we veel rozenkwarts, onyx, amethist en granaat. Wist je dat edelstenen een heel goed hulpmiddel kunnen zijn om klachten of problemen te verminderen? Het dragen van een sieraad met edelstenen kan je leven positief beïnvloeden in tijden van stress, ziekte en grote veranderingen. Benieuwd naar alle werkingen? Je leest ze hier!

 • Sieraden met een hoog feel-good gehalte!

  Wanneer je een cadeautje wilt geven wil je iemand blij maken met iets moois. Doordat er zoveel armbandjes, kettinkjes en oorbelletjes zijn hebben we je het makkelijk gemaakt. In onze cadeau categorie shop je de leukste cadeautjes die je een feelgood gevoel geven. Wij houden er van! Bij deze mooie sieraden zitten kleine extra details verwerkt. Een edelsteentje met een eigen werking of een klein lief hartje als detail.

 • Onze best-seller: edelsteen armbandjes.

  Hoe bijzonder is het als je armbandje een mooie werking heeft? Onze edelstenenarmbandjes zijn perfect voor als je op zoek bent naar sieraad met een mooie betekenis. Onze edelstenenarmbandjes hebben we in heel veel soorten. Perfect voor als je op zoek bent naar een specifieke werking. De armbandjes zijn gemaakt van fijne edelsteentjes in zachte kleurtjes. Bij het armbandje zit op een kaartje met daarop de werking. Dit zijn de allerleukste cadeautjes om iemand te verassen!

  Edelsteen armbandjes