instagram post van sijtje van saitee

Kleuren en keuzestress!

1 reactie

Ten eerste: van harte welkom op onze nieuwe website! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Op deze nieuwe site hebben we een blog, iets wat al jaren op mijn wishlist staat. Om de een of andere reden heb ik er nooit de tijd voor genomen. En als ik eerlijk ben: ik vind het toch ook een beetje spannend. Want waar ga je het dan over hebben? Wat vinden jullie leuk om te lezen? Jullie mogen me natuurlijk altijd tips geven als het gaat om leuke onderwerpen. Maar voor deze was ik er snel uit, het is namelijk iets wat me al weken bezig houdt én wat met de nieuwe website te maken heeft. Kleuren. En keuzestress...

Favoriete kleuren

Ik heb een ding met kleuren. Ik vind ze óf heel erg mooi óf waanzinnig lelijk. Voor mij is er geen middenweg. Als we in huis gaan verven gaat daar altijd een heel twijfel traject aan vooraf. Weken, soms maanden. Want stel nou dat de kleur die er op zit toch niet zo mooi uitpakt als ik verwacht had? En als ie er dan op zit en wel tegenvalt, dan moet er een nieuwe kleur overheen... Muurtje is dan nog tot daar aan toe, maar de trap bijvoorbeeld... Die zit dus al bijna 2 jaar in de grondverf. Andersom is het zo dat als ik blij ben met een kleur, ik er uren naar kan kijken. Dan word ik er echt zielsgelukkig van. Call me crazy, maar dat is wat kleuren met me doen ;)

In huis vind ik veel kleur dus heel fijn, vooral ietwat grauwe rozetinten. Evengoed wel warm, maar niet te fel. Dolblij met een man die dat ook mooi vindt! Als het gaat om accessoires vind ik felle kleuren juist weer helemaal geweldig: neon roze, oranje, indigo... In combinatie met Delftsblauw, mijn guilty pleasure. In onze hal hebben we een wand vol mooie bordjes, en Storytiles vind je ook door het hele huis. Oh, even een hele fijne verf-tip van mij: ik zweer bij de verfkleuren van Lab Paint, ik vind hiervan bijna alle kleuren schitterend! We hebben in huis dus ook eigenlijk alleen maar kleuren uit de waaier van dit merk. In de keuken hebben we de kleur Madonna, in de hal Pink Champagne. In de badkamer Frosted Sand en op de overloop Mushroom. De woonkamer gaan we doen in Jewel gecombineerd met Diamond Dust. En bij de voordeur de trap gaan we voor Copperhead. Denk ik. Al 2 jaar in twijfel. Heftig kleurtje, maar hij lijkt me zo lekker in combinatie met de Pink Champagne die er naast zit in de hal!

Kleurcombinaties

Ja, dat is ook zoiets. Ik kan zo genieten van mooie kleurcombinaties! Als 2 kleuren elkaar complementeren: maak me gek! Dat is misschien ook wel hetgeen wat ik zo leuk vind aan sieraden ontwerpen. Kleuren naast elkaar houden tot er een combinatie ontstaat waarvan ik denk 'JA!' en op dat moment weet ik dat het goed is. Ik kijk niet echt naar trend kleuren, want als het een trend is gaat het ook weer over. Liever heb ik dan combinaties die zo mooi zijn, dat je er naar wilt blijven kijken! Met dit in mijn achterhoofd heb ik trouwens ook heerlijke armbanden-setjes samengesteld met armbandjes uit de 4 voor €50,- collectie. Die vind je hier. Ideaal als je het zelf lastig vindt om een lekker combi te maken. Dat heb ik dan bij dezen voor je gedaan. You're welcome ;)

Keuzestress

Om nog even terug te komen op de nieuwe website, die ging gepaard met een nieuwe huisstijl. En dus nieuwe kleuren. De grafische dingen voor Saitee doe ik altijd zelf, vind ik leuk om te doen en ben er voor opgeleid. En toch is het lastig om grote grafische projecten voor jezelf te doen. Dan moet je namelijk heel veel keuzes maken, en laat dat nou niet mijn sterkste punt zijn als het gaat om kleuren. Dus heb ik de hulp ingeschakeld van iemand wiens werk ik al jaren bewonder: Mariko Naber, van Sell Your Stuff Online. Zij voelde feilloos aan wat ik wilde, en nadat ik een uitgebreide vragenlijst had ingevuld kwam ze met de eerste presentatie. Dit was precies wat ik zocht! Fris, vrolijk, anders dan anders. Het leuke vind ik ook dat het precies de kleuren zijn die we ook veel in ons huis hebben! Daardoor voelt de site voor mij echt als thuis. Ik kan uren door de site heen scrollen en genieten van de hele vibe: de lekkere kleuren, mooie foto's en leuke illustraties. 

Sijtje van Saitee

En dat is wat ik graag wilde neerzetten met de nieuwe website. Niet alleen een shop vol leuke sieraden, maar ook een inspirerende site met een persoonlijke touch. Omdat dat stukje persoonlijkheid voor mij echt belangrijk is! In de winkel is het vanzelfsprekend, daar zie ik jullie, maak ik een praatje met jullie, ken ik jullie. En jullie mij! Online is dat wat uitdagender. Ik hoop dat jullie mij op deze manier een beetje beter leren kennen. Op de Saitee Instagram pagina plaatsen we vooral veel mooie sieraden inspiratie, outfitjes en filmpjes van de winkel. Maar wist je dat ik nog een andere Instagram pagina heb? Sijtje van Saitee, die ben ik gestart toen we in 2022 begonnen met de verbouwing van ons huis. Van de sloop tot aan styling. Neem er eens een kijkje als je dat leuk lijkt! Ik ga binnenkort weer wat klusjes afmaken (lees: schilderwerk, want elke cm2 in huis heb ik zelf geverfd) en dan ook wat fotootjes maken, dus er komt nieuwe content!

Ik hoop dat jullie met plezier dit blog gaan volgen, en dat jullie de nieuwe site net zo mooi vinden als dat ik 'm vind! Tot snel, ik heb mezelf voorgenomen om minstens eens per 3 weken wat leuks te schrijven, en nu ik het 'hardop gezegd' heb moet ik wel! Liefs Sijtje

1 reactie

Danielle Verkerk
Danielle Verkerk

Hoi Sijtje! Gefeliciteerd met jullie nieuwe website! Hoe tof en wat weer een mijlpaal.. En superleuke blog, je schrijft echt leuk, ben benieuwd naar je volgende.
Groetjes Danielle

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.